Nye vinduer – skal jeg gøre det selv?

Uhh, der har endnu engang været lidt stille her på bloggen. Men som jeg fortalte sidst gik jeg i gang med at renovere vores køkken.

Det projekt er nu afsluttet og det er blevet et super godt resultat.

Næste projekt i vores lille hjem er at få nye vinduer. Men jeg har nu indset at det er lidt større end at skulle opsætte et køkken.

For når du skal i gang med at købe vinduer, er der mange ting at holde styr på. Der er blandt andet flere forskellige vindues typer, og alt efter hvordan dit hus eller din lejlighed er, er der også mulighed for at bruge forskellige vindues materialer.

De spørgsmål jeg først skal have besvaret er:

  • Skal det være vinduer i træ, plat eller alu?
  • Hvilken størrelse skal vinduerne have?
  • Skal det være sammenlignelige vinduer med dem der er monteret nu, eller skal de nye vinduer se helt anderledes ud?
  • Hvor meget spare jeg med de forskellige vinduer og hvornår er investeringen tilbagebetalt?

En sidste ting, der også er vigtigt at få styr på, er valget om montage. Vil jeg gerne selv montere mine vinduer eller skal jeg have en professionel til at montere dem?

Montage af vinduer kan være en større omgang, og jeg har faktisk ikke prøvet det før. Jeg har dog venner som har prøvet og de vil helt sikkert gerne hjælpe til. Men der er selvfølgelig også mange fordele ved at vælge en professionel.

Jeg har også overvejet om det skal være en mellemting, hvor jeg selv finder de vinduer der skal monteres og så får jeg en tømrer til at montere dem. På nettet har jeg et meget større udvalg end tømreren typisk har.

Des mere jeg skriver om det, des mere uoverskueligt projekt synes jeg det bliver. Det er måske nok en god indikation til at få en tømrer til at styre hele projektet 🙂