Levende lys skaber hygge og stemning

Både I Danmark og i Norden generelt har vi mange traditioner forbundet med lys. Og det er med god grund. For det levende lys skaber stemninger til alle lejligheder. Levende lys er forbundet med romantik, hygge, varme.

Der findes masser af forskellige lysfester i Danmark oftest er lysfesterne i det mørke vinter halvår. Men enkelte lysfester holdes også om sommeren. F.eks. er flere af lysfesterne i Thingbæk Kalkminer hvor der optændes hele 3000 lys i minerne i sommerhalvåret. De 3000 lys skulle give en helt fantastisk stemning og nogle flotte rustikke billeder af kalkvæggene.

I vinterhalvåret er der som sagt flest lysfester. En af de mere kendte er Lucia festen som dog oprindeligt fra Sverige. Luciafesten afholdes 13. december.

Den 6. januar er Hellige tre konger og denne dag fejres også med levende lys. Der findes faktisk et specielt trearmet helligetrekongerslys til denne dag.

Og der findes mange andre. Alle disse fester har altså masser af lys eller haveblus. Men stearinlys er ikke længere kun lavet af stearin. Man bruger nemlig også betegnelsen ”stearinlys” selvom lysene er lavet paraffin. Langt de fleste lys man kan købe er lavet af paraffin.

Men hvad er paraffin egentligt? Når man destillerer råolie kommer der nogle affaldsprodukter hvor et af dem er paraffin.

Der findes efterhånden rigtig mange steder hvor du kan købe stearinlys online. Sørg for at du køber gennemfarvede lys så kvaliteten er i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *