Netværk og søge nyt job

Mange medarbejdere bliver skabt ved mund-til-mund. Det er klart at kunnen væsentlige, men det er dine forbindelser som hjælper dig i forbindelse med dem som skal ansætte og oplyser dig når de bliver bekendt med det ledige job som passer dine ambitioner.

Så er det af stor betydning at du oplyser dit netværk hvad dine kompetencer er og hvad er det for jobs du søger. Des mere konkret jo lettere er det for dit netværk.. Det kan f.eks. være bestemte firmaer, brancher eller jobtyper.

Hvis du kun giver dem et arbejdsområde, f.eks. sælger, så gør du det svært for andre at hjæpe dig. Eller jeg er sælger. Selvomdu kan få folk til at købe alt, så bliver alt for stor en opgave for dem der kender dig.Tro ikke at du indskræker dig og dine muligheder fordi du er konkret.
Giv dit netværk nogle eksempler på det du har lyst til at arbejde med og det du har beskæftiget dig med tidligere. Tag ikke for givet at dit netværk ved det i forvejen.

Hvis det er dit livs job du leder efter, så skal du ikke holde dig tilbage med at fortælle helt specifikt hvad det går ud på. Men selv med ønsker som ikke er konkrete kan du sagtens søge fokuseretalligevel. Et godt eksempel er jobbet som account manager. Snakker du med en der har sine folder inden for markedsføringsvirksomheder, så fortæller du ham eller hende om hvad du er god til og hvad du kan hjælpe markedsføringsvirksomheder med. Kender du herefter med en som har forbindelse til detail, så oplyser du ham eller hende om hvad du kan hjælpe detail virksomheder med. Og så frem deles.