Online TV giver julefred

Vi skriver 12. december og er halvvejs igennem månedens obligatoriske tv julekalendere. Der er flere kanaler som sender julekalendere; For børnene er det Nissebanden i Grønland på DR og Ludvig og Julemanden på TV2.. For de voksne bliver der bl.a. sendt The Julekalender som har 20 års jubilæum i år.

Når man har børn vil de små purke gerne se begge julekalendere. Nissebanden kører 19.30-20.00 og TV2s julekalender først fra kl. 20-20.30.

Der har været meget kritik af at begge julekalendere sendes så sent. Med fare for at komme til at lyde gammel, var børnenes primetime før i tiden mellem 18-19. Ikke senere. Men i takt med der er kommet flere kanaler for børn er primetime blevet skubbet længere ud på aftenen. Det er sent de bliver sendt. Skal man følge begge kan klokken meget nemt blive 9 før der er ro i hjemmet.

Heldigvis tilbyder både DR og TV2 at man kan se julekalenderen online. Dermed kan man se dem langt tidligere end sendetidspunkterne. Det giver stor fleksibilitet hos den moderne børnefamille.

Så hurra for TV2 Sputnik og DR Ramasjang  som giver julefred i de små hjem.