Hvor mange nørder går der på en liter cola?

Jeg læste på Erhvervsbladets netavis at danske virksomheder er ude efter nørder. Både rød og blå stue tuder vores øre fulde med at vi skal leve af vores viden i fremtiden. Jeg kan ikke være mere enig, for vi har ingen ressourcer vi kan sælge. Grønland som vi har lånt milliader gennem tiderne sidder nok på den største guldgruppe. Når guldgruppen bliver fundet sidder Danmark bare tilbage med en lang næse. Vores svineproduktion kan ikke løbe rundt med mindre den får et tilskud. Vores skatte tryk er så højt fordi vi skal betale til efterløn og en halv nation som krydrer deres bagdel. Så ja, vi har ikke andet tilbage end vores viden.

Men kan vi overhovedet konkurrere på den? Oppositionen synes ikke vi poster nok penge i uddannelsessystemet og regeringspartierne modargumenterer med at der bliver tilført flere penge end nogen side. Det har de begge sikkert ret i. Men regeringen har samtidig indført et utal af regler og kontroller, så man knap nok må tænke selv hvad der er fornuftigt og hvad der ikke er.

Det ender jo med at Danmark ikke kan forsyne nørderne med nok cola fordi der kommer afgifter på de usunde sager. Hvordan skal vi så konkurrere med vores viden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *